måndag 24 oktober 2016

Ytterligare bild på två av de nya tygerna!

Här kommer bilder på två små necessärer som jag lyckades sy klart igår. De är sydda med två av de tyger som kom hem förra veckan. Kommer att ha tygerna med på Sy- och Hantverksfestivalen som är den 28 - 30 oktober 2016 på Stockholmsmässan, Älvsjö. Mitt monternummer är B06:18, så Ni är välkomna förbi och titta på nyheterna.

Storlek 5 x 8 cm
Storlek: 10 x 16 cm

fredag 21 oktober 2016

Sytt lite nytt inför Sy- och Hantverksfestivalen den 28 - 30 oktober 2016, Stockholmsmässan, Älvsjö

Idag har jag tagit mig i kragen och köpt en ny kamera, eftersom den jag hade, har jag förmodligen förlagt någonstans i Hannover, eller i S:t Marie aux Mines, Alsace, Frankrike. Tyvärr är det tredje kameran som jag lyckats tappa bort, och nu har jag bestämt mig för att aldrig ta med mig en kamera när jag åker någonstans, för jag verkar ha en total minnesförlust när det gäller att komma ihåg var jag lagt eller använt min kamera och att inte glömma bort den. Tråkigt är det i alla fall att den kameran är borta.

Arbetar för fullt med förberedelser inför Sy- och Hantverksfestivalen nästa helg i Stockholm, och i tisdags den här veckan fick jag hem lite nya tyger. Har endast lyckats sy upp två små necessärer av ett av tygerna som kom hem då. Sedan har jag sytt en necessär där jag fått inspiration från en av mina syvänner på Facebook, Margareta Silfver, som sytt upp en necessär av tyger som hon köpt av mig i samband med Quiltköpingshelgen i Lidköping i början av september. Hennes necessär är så otroligt välsydd, och jag har nu sytt upp en liknande hennes med samma tyger som hon. Den bilden kommer sist i det här inlägget.

Jag hoppas att vi kan träffas under Sy- och Hantverksfestivalen i Stockholm. Välkomna till min monter, som har monternummer B06:18.

Här kommer bilderna på de nya små necessärerna. Den första bilden är en lite större necessär med Tyger från Timeless Treasures. Den andra bilden är en mininecessär, även den med tyger från Timeless Treasures. Den tredje bilden är en necessär sydd efter mönstret "AnnaLi" och med tyger från Kanvas i samarbete med Benartex.

Bild 1, Necessär 12 x 16 cm.

Bild 2. Necessär 6 x 8 cm.


Bild 3: Necessär sydd efter mönstret AnnaLI

tisdag 18 oktober 2016

Väntar hem nya tyger idag!

Väntar hem en sändning med nya tyger idag, från bland annat Timeless Treasures. Som vanligt får jag tyvärr inte allt jag beställt från dem och ett av de tyger som jag absolut önskade få, finns inte med den här gången. Det blir svårt att sälja delar av en kollektion, när man beställt hela, för att få fina tygkombinationer. Men vi får se vad jag kan göra med det som är på väg hem. Resten av tiden fram till den 27 oktober kommer jag att finnas i min syateljé för förberedelserna inför Sy- och hantverksfestivalen. Syfestivalen har ju bytt namn för att bättre spegla de olika hantverk som representeras under festivalen, det är ju inte bara tyger och sömnad. Roligt skall det i alla fall bli, och framför allt att få träffa mina trevliga kunder igen.

Välkomna till min monter som har monternummer B06:18.

fredag 7 oktober 2016

Förberedelse inför Syfestivalen den 28 - 30 oktober 2016

Håller som bäst på att förbereda inför syfestivalen den 28 - 30 oktober 2016. Väntar hem nya tyger, som jag hoppas skall komma i slutet av nästa vecka, så det blir spännande att se vad som levereras. I och med att Syfestivalen är den sista helgen i oktober, så kommer jag inte att ha öppet lördagen den 29 oktober. Det här innebär att jag kommer att ha öppet i slutet av november i stället. Men mer information om detta kommer jag att lägga upp på min blog senare. Önskar alla mina vänner en riktigt skön och avkopplande helg. Hittills har ju höstvädret varit fantastiskt, så jag hoppas att vädret håller sig några fina höstveckor framöver.