fredag 28 april 2017

Man ska ha husvagn.....

Under den gångna veckan har jag letat igenom mina tyglådor, för att hitta fler tygprover från tygkollektioner från Hoffman Fabrics. Jag håller på att sy ett lapptäcke med endast tygprover från Hoffman Fabrics och jag skall i det här täcket ha 156 olika tyger. Jag hade fått för mig att jag hade 156 olika tyger från Hoffman Fabrics, men nu när jag sytt cirka 120 block, så börjar jag misströsta. Jag kommer nog inte att ha så många olika tyger så att det räcker. Jag får väl krypa till korset och göra ett par block av samma tygmönster. Men vi får se, när jag letat igenom alla tyglådorna, så kanske jag ändå kommer att hitta ytterligare 36 olika Hoffman Fabrics tyger. Man vet aldrig. Vad jag däremot hittade var en liten bit av ett tyg som min vän Kristina, på Quiltbiten, haft till försäljning tidigare. Det är ett jättefint tyg med bilar och husvagnar. Kunde då inte låta bli att sy en liten "husvagnsnecessär". Sedan hittade jag även en ynka liten tygbit av ett tyg från Makover Fabrics. Tyvärr finns inte de här tygkollektionerna att köpa längre, men de har tillhört mina favorittyger. Mönstren på tygerna är inspirerade av den österrikiske konstnären Gustav Klimt. Han tillhör mina absoluta favoriter. Har sett många av hans tavlor på olika museer när jag besökt Wien. Till Wien längtar jag också, och skulle så gärna åka dit med min man, men han vill inte. Så jag får roa mig att försöka göra något av de tygbitar jag har kvar med mönster inspirerade av Gustav Klimts måleri.
Här kommer i alla fall bilder på de små necessärerna som jag lyckats sy under veckan som varit. I morgon, lördag den 29 april, skall jag ju ha öppet i min syateljé, så i morgon måste jag städa ateljén så att den är presentabel för mina besökare. Nu önskar jag alla mina vänner en God Natt!

For my foreign followeres:

I have been looking through my fabric stash, and trying to find some more fabric scraps from Hoffman Fabrics. I am making a quilt where I will need at least 156 different Hoffman Fabrics, and until now I have been making approximately 126 blocks. This means that I will have to try to find another 30 Hoffman Fabrics designs to be able to finish the quilt. But I am afraid I will have to double some of the fabrics in the remaining blocks.

When going through my fabric stash, I found another piece of fabric with some cars and trailers. I could not help myself, I had to make a small purse out of this fabric. Then I found a small piece of a fabric designed by Makover Fabrics. These designes were inspired by the Austrian painter, Gustav Klimt. I love Gustav Klimt's paintings. He really belongs to my favourite painter. I would really like to make another trip to the city of Vienna, to once again have the opportunity to see all his paintings in the many galleries they have in Vienna.
Below you will find the Pictures of the small purses I made during the past week. Wishing you all a nice weekend.

Man skall ha husvagn.....

Tyg inspirerat av Gustav Klimt's måleri.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar