måndag 27 oktober 2014

Öppet den 29 november 2014

Nu är Syfestivalen i Älvsjö avklarad. Höstens Älvsjömässa var mycket givande och kunderna var över förväntan positiva och det kändes som om sömnad och all form av handarabete återigen fått ett uppsving. Av den statistik som vi fått över antalet besökare under fredagen och lördagen så var det cirka 5.500 besökare per dag. Hur många besökare mässan hade på söndagen finns ännu ingen information om, men att döma av antalet kunder kan man dra slutsatsen av att det var något färre än under de två första dagarna. Det fanns många utställare - utställare av symaskiner - Bernina - Husqvarna - Janome - Pfaff, utställare som hade specialicerat sig på olika typer av mönster för klädsömnad, utställare som specialicerat sig på olika typer av garn för stickning och virkning, utställare av tyger för klädsömnad - trikå, linne, siden och italienska modetyger, utställare som specialicerat sig på smycketillverekning, utställare som specialicerat sig på allt för sömnad av lapptäcken och väskor, utställare som specialicerat sig på handsydda broderier och knyppling, utställare som hade andra tillbehör för sömnad, utställare som sålde böcker om olika handarbetstekniker, och sedan fanns det även utställare som frestade med godis - choklad och annat som kunde falla en i smaken.

Idag har jag tagit ut en semesterdag, för jag måste försöka få lite ordning i min atelje. I går kväll när vi kom hem från Älvsjömässan vid niotiden, så travade vi bara in allt material som blev kvar efter försäljningen. Ateljen ser nu ut som om stormen Gudrun dragit fram med dubbel styrka, och det kommer säkert att ta hela veckan att få tillbaks en presentabel atelje. Ett jobb som  både är lite ansträngande, tankekrävande men även roligt. För det är så skönt när allt är på plats och det är undanplockat och presentabelt.

Jag ser nu fram mot den 29 november när jag skall ha öppet nästa gång inför jul, och då skall jag försöka bjuda på lite dryck och tilltugg.

Hjärtligt välkomna då!

Christl Richter-Frohm

2 kommentarer:

  1. Tack för härlig pratstund på mässan! Med mig fick jag ljuvliga tyger som skall bli olika syprojekt - först ut vinsmokingar och glas underlägg som jag skall ha med på en utställning...skickar lite foton när jag sytt ut lite :). varma kramar
    Linnéa

    SvaraRadera
  2. Vilken tid har du öppet imorgon lördag den 29/11 undrar Nina

    SvaraRadera