lördag 17 januari 2015

Avtackning i samband med min pensionering

Torsdagen den 15 januari avtackades jag på min arbetsplats i samband med min pensionering. Det kom lite drygt 100 personer. Jag hade känt mig ganska nervös inför den här avtackningen, eftersom jag kände att jag nog skulle bli rörd och eventuellt börja gråta, vilket också hände. Ändå känner jag mig så oerhört tacksam och glad för allt. Jag fick ett lapptäcke som mina arbetskamrater hade sytt som ett minne till mig. Det var 56 personer som alla hade lämnat ett litet block, som en av våra läkare sedan hade sytt ihop till ett täcke. Sedan fick jag ytterligare ett block, som tyvärr lämnades för sent för att komma med i det hopsydda täcket, men det skall jag applicera på täckets baksida. Sedan fick jag även en ljusstake från Svenskt Tenn, Josef Franks "Vänskapskunt", två guldmynt från Svenskt Tenn, som är i stället för presentkort, så att man kan köpa sig ytterligare något fint, till exempel deras vackra ytterkruka "Hortus". Av min närmaste chef fick jag en fin kristallskål från Orrefors, vilket också är speciellt, eftersom man inte har en aning om hur länge det kommer att finnas något Orrefors kvar. Av en av våra professorer fick jag ett vackert halssmycke, och av en av våra läkare en vacker keramikskål. Dessutom fick jag ett par flaskor vin, som jag och min käre man kan njuta av.

När jag sytt en upphängningskanal på lapptäcket, så kommer jag att fota det och lägga in en bild här på min blogg.

När jag nu sitter och funderara över den tid som jag varit anställd vid Uppsala universitet, så är det svårt att ta in att jag arbetat där i 41 år. Jag har inte varit på samma institution hela tiden, utan på tre olika, 17 år på institutionen för medicin, 3 år på institutionen för fysiologi, och 21 år på institutionen för radiologi, onkologi och strålningsvetenskap, enheten för radiologi. För det mesta har det varit fantastiskt roligt att gå till jobbet, och då är det på sätt och vis skönt att jag fått möjligheten att arbeta på timmar, cirka 20 i veckan, vilket jag också kommer att fortsätta med under 2015. Sedan får vi se vad framtiden har att erbjuda.

Lite mer tid får jag ju också över att ägna mig åt att försöka få någon ordning här hemma samt några timmar extra att använda i sy-ateljen.

Önskar Er alla en riktigt skön och avkopplande helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar