torsdag 17 december 2020

En vecka kvar till julafton!

 Idag är det en vecka kvar till julafton och två veckor kvar på 2020, ett år som många av oss helst vill glömma. Ingenting har blivit som vi planerat i början av året, utan vi har fått finna oss i att vara "inlåsta" av Corona-pandemin. Nu i november och december har smittan av Covid-19 ökat markant i Sverige och även de personer som avlidit till följd av den här smittan har vart hög, och mycket högre än i våra nordiska grannländer. Tyskland har nu bestämt en nästan total "lock-down" för att försöka få bukt med den smittspridningen där. Nu sätter många av oss sin tilltro till det kommande vaccinet, och hur skall man ställa sig till att bli vaccinerad. Jag vet inte, men kommer trots att jag är tveksam, förmodligen att låta vaccinera mig. Dagarna är så grå och långtråkiga och någon riktig känsla för att det snart är jul, har jag inte. Nu tillhör jag dem som faktiskt inte är särskilt förtjust i jul- och nyårshelgen, och den här hysterin om att ta in en "levande" julgran i hemmet, tycker jag är förfärlig. Varför skall så många träd huggas ner för att stå inomhus i någon vecka och sedan slängas ut i princip var som helst, så att det alltid skall finnas någon "annan" som skall ta hand om kvarlevorna av trädet. Jag har slutat med julgran för flera år sedan. Har heller ingen plastgran som jag pyntar och dekorerar. Har ingen riktig känsla för det. Tar fram adventsstjärnor och adventsljusstakar, så att det blir lite extra ljus i hemmet, nu när vi har den mörkaste och gråaste tiden på året. Blir mer och mer påverkad av mörkret för varje år som går, och känner mig klart nedstämd. Ser dock fram mot att ljuset skall återvända och att den här mörka årstiden åter skall förvandlas till en underbar vår och sommar. Då hoppas jag också att vi kan återgå till ett mer normalt sätt att kunna umgås med våra nära och kära och att kunna träffa vänner och bekanta, och att inte behöva vara rädd för att komma för nära, utan hålla avstånd. 

Nu har jag gnällt av mig lite, är som sagt lite nedstämd.

Vill ända passa på att önska alla mina vänner och bekanta en riktigt avkopplande och underbar julhelg och ett Gott Nytt År 2021.

Lägger upp en bild på en liten väska som jag lyckades sy klart igår, den första jag sytt sedan den 17 november. Oskar önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Tack till alla Er som tittar in på min blog.

Christl Richter-Frohm


For my foreign followers:

Wishing you a Merry Christmas and a Happy New Year 2021, hoping that life will turn out for the best and that we will be able to meet with all family members and friends again in a normal way. The year 2020 should be deleted from  our memory, and the year 2021 hopefully be going back to a normal living.

Also wanting to thank all of you looking into my blog.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar