tisdag 8 november 2022

Öppet lördagen den 12 november 2022

Tänk, nu är Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan, Älvsjö, överstökad sedan mer än en vecka tillbaks. Nu planerar jag att ha öppet i min lilla syateljé den 12 november 2022 mellan kl. 10.00 - 14.00. Veckan efter, med start den 17 november och till den 20 november kommer jag att vara bortrest. Jag kommer att deltaga i en s.k. Sew-Along hos Maria Bussler, på Högdalens gård under fyra dagar, och kommer då att ha förmånen av att få sitta och sy under hela fyra dagar från morgon till sena kvällen. Det skall bli så trevligt att få träffa så många sy-glada damer under de här fyra dagarna och framför allt att få sitta och sy och vara kreativ, utan att behöva tänka på något annat än sig själv och sömnad. Frukost på hotellet i Haninge, sedan lunch, middag och för- och eftermiddagsfika ordnat. Ingen matlagning och annat tråkigt som städig behöver ägnas någon som helst tanke eller tid. Underbart. Den 10 noveber kommer jag också att åka iväg för att sy en hel dag, och den gången blir det på Quiltstugan i Heby, hos June Feldtmann Hauser. Det kommer också att bli en fantastiskt trevlig sy-dag i glada sy-vänners lag.


Lördagen den 26 november kommer jag att ha öppet i Syateljén som vanligt mellan kl. 10.00 - 14.00.

Planerna för Lördagen den 3 december mellan kl. 10.00 - 14.00 håller på att ta form. Då kommer jag att ha öppet hus i min lilla sy-ateljé, där inbjuden gäst kommer att demonstrera ytterligare en Deb Tuckerlinjal och jag kommer som vanligt att servera en liten buffé med olika små smörgåssnittar och några sorters småkakor samt lite alkoholfritt bubbel. Vid tidigare tillfällen när jag haft den här aktiviteten så har det varit många besökare i min sy-ateljé, så jag hoppas att det kommer att bli många som vill komma och titta på och även lyssna till min inbjudne gäst, som besitter massor med kunskap om många olika sömnadstekniker och användartekniker för Deb Tuckers linjaler. Hjärtligt välkomna den 3 december 2022. Som vanligt är jag tacksam för att man anmäler sitt deltagande och som vanligt så kommer jag att ordna med 4 alternativa tider för demonstrationerna. Vid varje demonstrationstillfälle finns plats för 5 personer. Välkommen att anmäla ert deltagande senast den 1 december 2022.

Tiderna är följande:

10.00 - 11.00
11.15 - 12.15
12.30 - 13.30
13.45 - 14.45

Hälsar er alla hjärtligt välkomna.

Övriga planerade öppettider för december månad är:

10 december 2022, kl. 10.00 - 14.00
17 december 2022, kl. 10.00 - 14.00

Vill man besöka sy-ateljén vid något annat tillfälle går det bra att höra av sig per telefon eller via sms, så att man kan komma överens om dag och tid. Då kan man komma i princip vilken dag och tid som helst som passar enligt överenskommelse.

Sedan mitt förra inlägg så har det även kommit hem en del nya tyger och här lägger jag upp bilder på ett par av dem.

Ett William Morris Tyg med eklöv.

Ett Robert Kaufman Tyg, Imperial Collection 18.

Ett RobertKaufman Tyg, Imperial Collection 18.

Ett Robert Kaufman tyg, Gustav Klimt - Inspirerat av teckningar som han gjorde till inredningsdetaljer i en matsal i en villa "Stoclet House" i Bryssel.

Ett Robert Kaufman tyg, Gustav Klimt - Inspirerat av teckningar som han gjorde till inredningsdetaljer i en matsal i en villa "Stoclet House" i Bryssel.

Ett Robert Kaufman tyg, Gustav Klimt - Inspirerat av teckningar som han gjorde till inredningsdetaljer i en matsal i en villa "Stoclet House" i Bryssel.

Ett Robert Kaufman tyg, Imperial Collection 18.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar