måndag 18 juni 2018

Lite nya tyger och en del sömnad!

Fredagen den 15 juni kom det hem lite nya tyger, och de kom alldeles lagom till att jag skulle ha öppet i min syateljé den 16 juni. Sedan försökte jag ordna med liten aktivitet eftersom det var "QUIP-day" (Quilt in Public Day). Jag hade bakat tre sorters småkakor och tänkte servera en god hallonsaft. Det blev inget välbesökt arrangemang. Jag, tillsammans med sonen, satt ute på vår lilla uteplats och åt kakor och drack saft samt att jag hade lagt ut en del färdiga lapptäcksarbeten på den fina häcken  som  vi har kring uteplatsen. Sedan kom en av mina grannar och fikade lite med oss, och satt och diskuterade lite sömnad och olika projekt man kan göra av lite tyglappar. Det var jättetrevligt att en person anammade min lilla inbjudan. Nästa år tänker jag försöka kontakta stadsbiblioteket och se om jag kan få ihop flera av mina kviltvänner, så att vi kan sitta på stadsbiblioteket och sy på medhavda lapptäcksarbeten. Få se om det får större genomslagskraft än mitt lilla misslyckade försök i år.

Helgen innan, den 8 - 10 juni var jag ju tillsammans med 11 glada syvänner på Älvkarleö Herrgård för vår årliga syträff där. Som vanligt var det en fantastisk upplevelse att få vistas i denna vackra miljö och få tillgång till en fantastisk konferenslokal, där vi kan få breda ut oss hur mycket som helst. Jag fick inga större saker färdigsydda, men några små blev det i alla fall.

Här nedan kommer bilder på de nya tygerna som kom hem den 15 juni och på de små alstren som jag lyckades sy färdigt när vi var på Älvkarleö Herrgård den 8 - 10 juni.

For my foreign followers:

Last Friday, June 15, I received some new fabrics, right in time for my open studio day on June 16, 2018. I also tried to arrange a small Quilt in Public Day, but unfortunately none of my quilting friends turned up, for this small event, to which I hade baked three different kind of cockies. Next year, I will try to contact our City Library, to hear if there would be a  possibility to arrange the  Quilt in Public Day at the library. This would be an Amazing opportunity to show off some of the quilting and sewing techniques awailable for hand sewing Projects.

Below you will find some Pictures of my new fabrics and of my small purses.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar