söndag 2 juli 2023

Nu har första halvåret 2023 avslutats och nästa halvår tagit sin början 1 juli 2023

 Först och främst vill jag tacka alla som kom till mitt lilla event i samband med World Quilt Day den 17 juni 2023. Det blev en mycket trevlig och lyckad dag med fantastiskt sommarväder och många trevliga besökare. 


Igår började andra halvåret på 2023 och jag frågar mig vart första halvåret tagit vägen. Trots att inledningen av 2023 inte var någon särskilt trevlig start, både jag och maken låg sjuka i Covid, som vi lyckades dra på oss veckan före jul 2022. Hostan och tröttheten satt i många veckor. Sedan kom nästa virusinfektion i samband med vårens syfestival på Stockholmsmässan, Älvsjö den 24 - 26 februari, med feber, hosta och jätteont i halsen. Har nog aldrig haft sådan värk i halsen. Även den här virushistorien satt i nästa fem veckor. Som ett brev på posten, när immunförsvaret var nedsatt, fick jag ett herpesskov, som satte sig i näsan, med stora sår och näsblod i flera veckor. När jag sedan även klarat av den pärsen och kände mig frisk och kry, så åkte jag till Nederländerna, för att besöka Quiltdagarna i Rijswijk den 13 och 14 april 2023. (Några bilder från de fantastiska utställningarna på olika quilttekniker).
Resan med Högbergs buss startade från Uppsala den 11 april och tog två dagar ner till Den Haag, där vi skulle bo mellan den 12 - 15 april. Vistelsen i Den Haag och Rijswijk var så trevligt. Återresan till Sverige startade på eftermiddagen den 15 april med ett stopp i den fantastiska blomsterträdgården, Keukenhof, och därefter vidare till Groningen med övernattning en natt där, för att sedan den 16 april anträda resan mot Bremen i Tyskland, där vi fick en rundvandring i den gamla delen av Bremen och möjlighet att inta en egen lunch. Sedan fortsatte resan upp till Kiel för att kl. 17.45 avresa med färjan Kiel - Göteborg, med ankomst Göteborg den 17 april på morgonen vid 09.45. Därefter gick resan tillbaks till Uppsala med ankomst Uppsala kl. 18.00. Enda nackdelen med den här resan, och det har jag nog skrivit om tidigare, var att på vägen ner den 11 april steg det på ett par i Örebro, där kvinnan hade en förfärlig förkylning och satt och hostade i bussen ner under de två resdagarna. Detta resulterade i att mer än halva bakre delen av bussen smittats av den här virushistorien, och satt och hostade i kör i två dagar. Naturligtvis drabbades även jag av den här gräsliga virushistorien och insjuknade dagen efter hemkomsten. Smittade även min käre make, och vi båda blev sängliggande med halsont, feber och gräslig hosta i mer än två veckor. Fick uppsöka Närakuten för att eventuellt få någon hjälp med hostan, som var väldigt ansträngande. Maken fick rådet att dricka honungsvatten och jag fick tjata mig till att få en receptbelagd hostmedicin utskriven, eftersom jag inte kan dricka honungsvatten, p g a att den innehåller för mycket socker. Den hostmedicinen som jag tidigare alltid har fått utskriven av min husläkare, fick den läkaren som var på Närakuten inte skriva ut, eftersom den innehöll narkotikaklassade läkemedel. Den hostmedicinen som jag fick utskriven, Mollipekt, ingick inte i högkostnadsskyddet för läkemedel och kostade strax över 400 kr för en flaska, och som var totalt värdelös. Ingen som helst effekt på hostan. Tack och lov så, efter drygt fem veckor med hosta, har vi båda två nu äntligen blivit av med den och känner oss återställda och har under juni månad kunnat njuta av det fantastiska sommarvädret. (Några fantstiska bilder från den fantastiska blomsterträdgården, Keukenhof).I slutet av juni, den 29 och 30, hade jag lyckan av att få deltaga i två underbara sydagar hos Quiltstugen i Heby, där jag lyckades sy ihop massor med små tillklippta tygbitar, 2,5 x 4,5 inch, till ett täcke, som inte kommer att räcka till en enkelsäng, men väl till en gosefilt. 


Den 1 juli 2023 hade jag öppet i min syateljé, och det kom tre kunder, vilket ju var överraskande och jätteroligt. Jag hann även sy en liten enkel väska med ett fantastiskt tyg med kattmotiv, inspirerat av Gustav Klimts måleri. 


I morgon, måndagen den 3 juli, kommer jag att hämta hem ytterligare några tygrullar, och då får jag bland annat hem de här två tygerna på mina favoritblommor, Rudbeckior (eller Röd Solhatt, eller Echinacea, som blommorna också heter). Tygerna är designade av Anna-Maria Horner för Free Spirit Fabrics. Skall bli så roligt att sy något av de här tygerna.
Nu avslutar jag det här långa inlägget med att önska alla mina vänner en fortsatt fin och avklopplande sommar med många trevliga utflykter och tid till sömnad och skapande. Ha det gott. Kram, Christl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar