söndag 30 september 2018

Lite sömnadsglädje så här i slutet av september 2018.

Under lördagen den 29 september hade jag ju öppet i min syateljé och det blev en trevlig dag med 5 besökare i min lilla butik. Sedan började jag sy en väska av ett av mina mönster, Christls Egyptenväska, som jag hade designat för många år sedan. Under evenemanget Quiltköping var det en av mina kunder som köpte tyg och mönster till den väskan och som sedan visade en bild på Facebook hur hon hade sytt väskan, och hennes väska var så fin, så då fick jag lite lust att själv sy upp en ny väska av den här modellen. Det tar två dagar att sy en sådan här väska, så det är ganska mycket jobb med den. Och om man gör som jag, att inte riktigt tänka sig för hur man syr, så kan man vända upp och ner på blixtlåset, så att blixtlåslöparen hamnar på undersidan av väsköppningen, vilket ju inte är så bra. Det enda som kan sägas är att väskan kanske har blivit lite mer stöldsäker, eftersom det är lite komplicerat att öppna och stänga blixtlåset. Först tänkte jag inte göra klart väskan, men jag har i alla fall gjort det, och det yttre resultatet är ju inte fy skam. Väskan blev jättefin, om jag får säga det själv.
Nu under de kommande två veckorna kommer jag att förbereda mig inför Riktstäckets årsmöte i Västerås den 12 - 14 oktober.

For my foreign followeres:

During the past two days I have been making one bag using my own pattern: Christl's Egyptenväska, which I designed many years ago. During the quilt event in Lidköping at the beginning of September one of my customers baught the pattern and some fabric and made this bag. She showed a picture of the bag on Facebook. When I saw her beautiful bag I decided to remake one myself. Making this bag takes approximately two days, since there are a lot of details to sew. Below you will find a Picture of my bag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar