onsdag 22 december 2021

Lite nya tyger som kom hem den 21 december 2021

 Igår fick jag hem lite nya tyger, och en rulle med Freudenberg vadd, HH650, tunn polyestervadd med klister på båda sidorna. Här kommer bild på tygerna samt på en lite necessär som jag lyckats sy klart idag på förmiddagen den 22 december 2021- I morgon får jag ägna dagen åt städning och bakning, så att det finns lite goda mjuka kakor på julbordet den 24 december. För övrigt så tänker vi dra ner på maträtterna, och bara ha det som verkligen äts utav. Tre sorters sill, Janssons Frestelse, julskinka, prinskorv, köttbullar, rödbetssallad och mimosasallad, en omelett med spenatstuvning. Sedan får det räcka. Det blir ofta så mycket mat över som åker ut och in ur kylskåpet och efter tre dagar vill man inte se den maten mer och då åker väldigt mycket i soporna. Det här överflödet av mat som kastas i soporna måste få ett slut. Man behöver inte ha allt hemma, och skulle det fattas något så finns ju många matvaruaffärer öppna även på juldagen och annandag jul. 

Lite tankar så här inför julen, kanske man har blivit lite klokare, för äldre har man definitivt blivit. Får vara tacksam för alla dagar som man vaknar och känner att det skall bli roligt att stiga upp och förverkliga några av de kreativa tankar som mal runt i huvudet.

Jag vill på det här sättet också önska alla mina vänner och bekanta en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2022. Hoppas att 2022 skall kunna bli lite mer normalt och att vi skall slippa rädslan för detta förskräckliga Covid-virus, som just nu florerar runt vår planet med en förskräcklig fart. 

Tyg ur Robert Kaufmans serie: Imperial Collection 17

Tyg ur Robert Kaufmans serie: Imperial Collection 17

Tyg ur Robert Kaufmans serie: Imperial Collection 17

Tyg ur en serie som heter: Figo Bijoux

Tyg ur en serie som heter: Figo Bijoux

Tyg ur en serie som heter: Figo Bijoux

Första lilla necessären med tyget Figo Bijoux i blått och guld

Bild på en liten väska med katter och min fina Oskar som också vill vara med.

Liten aftonväska sydd av restbitar som var 7,5 x 24 cm. hade 8 olika remsor och det räckte till en hel väska.1 kommentar:

  1. Hej, såg dig i kön till Restaurangen på ikea när du hade den här väskan med katterna. Jättefin verkligen. Sitter och tittar på dina fina tyger och väskor. Imponerande att du gör allt detta. ⭐️

    SvaraRadera