fredag 23 september 2022

Öppet i syateljén, Christlmodeller, lördagen den 24 september 2022

 Nu på lördag den 24 september 2022 kommer jag att ha öppet i min syateljé, Christlmodeller, på Höganäsgatan 1 A, Uppsala, mellan kl. 10.00 - 14.00. Det är ju den sista lördagen i September månad, så då har jag öppet som vanligt. Nästa lördag blir den 1 oktober 2022 och även då kommer jag att ha öppet. Håller ju på att förbereda inför deltagande i Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö, där jag kommer att ha min monter med nummer B05:10. Ser så fram mot att få träffa alla mina sy- och quiltvänner på Älvsjömässan igen. Det är ju 2 och ett halvt år sedan senaste mässan som hölls i februari 2020. Så roligt att Sy- och hantverksfestivalen återigen kommer att hållas i Älvsjö.

Sedan jag kom hem från Lidköping där årets Quiltköping hölls den 2 - 4 september, så har kreativiteten inte varit på högvarv direkt, men förra helgen sydde jag och en av mina syvänner en liten väggdekoration där vi använde oss av en quiltdesign som heter "Storm at Sea". Beroende på hur man lägger de olika färgerna i blocket så kan man få fram en form av två hjärtan som flätas samman. Har tyvärr ingen tillgänglig bild, men kommer att lägga upp bilden på min Facebook sida, Christl Richter Frohm.

Sedan har jag äntligen kommit mig för att sy ytterligare några enkla små "väskor" i fuskskinn (eller vinyl, eller som det också kallas EKO-läder).

I de tre första bilderna är "väskorna" sydda i fuskskinn som jag har till försäljning i min syateljé. Den sista bilden är en liten "väska" som jag sytt av ett fuskskinn som jag köpt av en av mina quiltvänner, June, som har Quiltstugan i Heby. Har satt dit en liten dekoration, och utan att vilja skryta så tycker jag att den blev riktigt läcker.

På söndag den 25 september skall jag på syträff hela dagen med mina syvänner i sygruppen "Fru Singers vänner". Vi har träffats regelbundet och sytt i mer än 15 år, det är kanske t.o.m. mer än 20 år. Tiden går så fort och tyvärr så dokumenterar man alldeles för lite vad man sysslat med under åren som varit och minnet är inte på topp alltid. Det vill man ju inte erkänna för sig själv, men men.

Hoppas jag får träffa många av mina sy- och quiltvänner i min lilla syateljé i morgon den 24 september.

Önskar er alla en fin kväll och en fantastisk helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar