måndag 14 oktober 2024

Ny vecka, nya projekt!!

 Lördagen den 12 oktober 2024 åkta jag och min make till Katrineholm, för att överraska och gratulera min vän Eva, som hade 30-årsjubileum i sin butik, Tygshopen. Det var så roligt att träffa Eva och hennes make och alla trevliga damer som fanns i butiken och som hjälpte till att göra det här firandet till en fantastisk dag. Jag deltog också i två "seminarier", ett som handlade om Güterman Tråd, och vad de olika trådarna kunde användas till. Det var ett mycket intressant och givande seminarium, där man fick många fantastiska tips på hur trådar av olika dimension och kvalitet kunde användas till att bland annat ändra struktur på vissa tyger och ge dem ett helt nytt, intressant utseende. Lite kunskap som vi alla, som håller på med olika typer av sömnad har nytta av. Sedan var det ett till seminarium där Åsa från Opalgarn lärde ut hur man skall virka en schal med Opalgarn. Schalen kan naturligtvis virkas av annat garn också och i olika grovlekar på garnet, men Opalgarnet har så många vackra färgställningar och finns i både enfärgat och flerfärgat garn. Beroende på vilket garn man väljer så får schalarna olika utseenden. Till en schal går det åt två nystan. Alltid roligt att lära sig något nytt. Jag är ju ingen van virkare, men jag tänker försöka göra klart den schal som jag börjat på under seminariet. Så roligt det var att besöka Tygshopen i Katrineholm. Jag är så tacksam för att min make ville köra mig dit. Vi hade tillsammans även en givande dag där vi kunde avnjuta det fantastiska vädret och vid åkturen mellan Katrineholm och Uppsala kunde vi beskåda denna fantastiska färgprakt som träden ger oss, och som gör att hösten tillhör en av de vackraste årstiderna. När löven fallit av från träden, får vi finna oss i flera månader av grått och svart, så därför gäller det att passa på och njuta av denna fantastiska färgprakt så länge den varar. Sedan kommer ju ett par riktigt trista månader framöver och då gäller det att ha laddat upp med en massa nya och intressanta sömnads-, stick- och virkprojekt, så att man kan glömma bort det gråa och trista utanför fönstret, och på så sätt njuta av den färgprakt som tyger och garn kan ge.

Vill bara informera om att jag har öppet i min lilla syateljé nu på lördag den 19 oktober 2024 mellan kl. 10.00 - 14.00. Därefter är ateljén stängt för helgen därpå kommer jag och maken att deltaga i Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan, Älvsjö. Vi åker ner till Älvsjö på torsdagen den 24 oktober för att bygga upp min monter, som har monternummer B08:12. Mellan fredagen den 25 oktober till och med söndagen den 27 oktober är jag verksam på mässan. Jag hoppas att vi ses där. Välkomna!

Här är bild från min monter från vårens mässa. Skall bli intressant att se hur jag får till min monter nu på höstmässan. Bilder från den mässan kommer att läggas upp på Facebook den 24 oktober 2024. 


Min monter från mässan den 16-18 februari 2024.

Min monter från mässan den 16-18 februari 2024.


fredag 11 oktober 2024

Stängt i syateljén lördagen den 12 oktober 2024!

 Måste meddela att jag har stängt i morgon lördagen den 12 oktober 2024 i min lilla syateljé, Christlmodeller. Inte som jag skrivit i mitt föregående inlägg här på bloggen, där jag skriver att jag tänker ha öppet. Jag skall uppvakta en vän till mig, som håller öppet i sin sybutik och firar 30 år som butiksägare. Det skall bli så roligt att överraska henne.

Vi ses nästa lördag den 19 oktober i stället.


måndag 7 oktober 2024

Ny vecka, Nya utmaningar!!

God förmiddag, det är måndag morgon den 7 oktober 2024. Ny vecka startar och det finns en hel del att ta tag i. Måste börja förbereda mig inför den kommande Sy- och hantverksfestivalen den 25 - 27 oktober 2024 på Stockholmsmässan i Älvsjö. I morgon, tisdagen den 8 oktober skall jag fortsätta med en liten demonstration av Deb Tucker Studio 180 design linjalen "Tucker Trimmer" för en grupp damer som träffas och syr tillsammans. Planerar nu inför morgondagen och skall göra i ordning tygpaket så att gruppen kan sy quiltblocken som ingår i det instruktionsark som medföljer linjalen. Sedan finns det så många möjligheter att förkovra sig med att använda den här linjalen som är ett måste för alla som vill sy s.k. half square triangles (HST), som är ett väldigt användbart bas-block och som kan användas i det oändliga för att kombinera i större Quiltblock. Det skall bli roligt att hålla fortsättningskurs för den här gruppen.

Kommande lördag den 12 oktober har jag öppet i min lilla syateljé som vanligt mellan kl. 10.00 - 14.00.

Under lördagen den 5 oktober lyckades jag göra färdigt en liten ask att användas till förvaring av bland annat rullknivar eller andra små saker som kan vara bra att använda vid tillverkning av olika lapptäcksblock. Det är riktigt roligt att göra något annat än att bara sy på symaskin. För att tillverka den här typen av askar så behöver man inte sy alls, utan här gäller det att använda Vliesofix och bokbindarlim. Dessutom måste man räkna ut hur stora de olika delarna av pappkartong skall skäras till. Känns som om man ändå har lite tankeförmåga kvar.

Jag lägger även upp en bild på en duk som man kan sy med användande av Deb Tucker Studio 180 Design linjalen "Tucker Trimmer".






fredag 4 oktober 2024

Öppet i syateljén lördagen den 5 oktober 2024

 Tänk, nu har ytterligare en vecka flugit iväg och vi är nu inne i oktober månad. Idag, när jag skriver det här är det den 4 oktober och det är ju, som jag tror att många känner till, Kanelbullens Dag. Har idag tagit en promenad till Uppsala Färgbutiken, för att inhandla nytt bokbindar-lim. Det jag hade, hade tyvärr blivit för tjockt och segt, så det var inte roligt att använda längre. Vill ha lite bokbindar-lim för att kunna göra några fina tygaskar och för att på så sätt kunna exponera lite nya tyger som jag fått hem nyligen. Man behöver ju inte sy av alla tygerna, de lämpar sig även för andra projekt.

Idag har jag dock fått hem ett fantastiskt fint tyg från FIGO Fabrics med lite stiliserade igenkottar. Har märkt att jag har en förkärlek till tyger med igelkottar, och har flera sådana i min lilla syateljé.

I morgon lördag den 5 oktober 2024 kommer jag att ha öppet i min lilla syateljé, Christlmodeller, Höganäsgatan 1 A, Uppsala, mellan kl. 10.00 - 14.00.

VÄLKOMNA!