fredag 27 maj 2022

Öppet i syateljén Lördagen den 28 maj 2022

 Tänk, nu är det nästan en hel månad sedan jag skrivit något på min blog. Förstår inte vart tiden tagit vägen, och tycker inte att jag hinner med någonting, men lite blir det i alla fall gjort. Härom dagen sydde jag en liten necessär av ett tyg som jag fått av en vän till mig, det är ett japanskt halvlinnetyg. Tygbiten var inte så stor, så jag fick skarva i med ett annat halvlinnetyg som jag hittade i en av mina "scraps" lådor. Men det är i alla fall roligt att kunna göra något av tygbitar som inte är så stora och att se att man kan få något användbart utav dem. Lägger upp en liten bild på den här necessären här nedan.

Håller för närvarande på att färdigställa tre lapptäcken, ett enkelsängstäcke och två barnsängstäcken. Att sy på avslutningskanter kan vara en utmaning, och har lärt mig att det inte är någon idë att fuska och tro att man skall komma undan med det. Det straffar sig alltid. Nu får jag sprätta loss en hel långsida på enkelsängstäcket, där jag helt enkelt har missat att få avslutningskanten att fästa på ett par ställen. När sådant här händer, och det är ju helt och hållet mitt eget fel, då tappar jag lite sugen. Så igår började jag istället att sy dit avslutningskanterna på ett av barnsängstäckena. Det skall jag precis gå ner till syateljén och sy klart idag. Kommer att lägga upp bilder på täckena när de är färdigsydda.

Vill även påminna om att jag har öppet i min syateljé, Christlmodeller, Höganäsgatan 1 A, Uppsala, i morgon Lördag den 28 maj 2022, mellan kl. 10.00 - 14.00.  Välkomna!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar