torsdag 11 augusti 2022

Snart är det Quiltköping, den 2 - 4 september 2022

 God förmiddag alla mina Quiltvänner! Tiden rinner iväg och snart är det dags för årets Quilt-relaterade evenemang i Lidköping, nämligen årets Quiltköping, den 2 - 4 september 2022, som kommer att hållas på Sparbankens Arena. Jag ser så fram mot att få åka till Lidköping och äntligen få ställa ut lite av mina tyger som jag har i min syateljé, Christlmodeller. Har ju en hel del tyger med guld- och silvertryck och även en hel del fina och användbara bastyger. Det skall bli så trevligt att äntligen få träffa alla mina fina quilt- och syvänner igen. De två senaste åren, som på grund av Corona-pandemin ju har hållit mig och alla jag känner i ett järngrepp hemma, utan kontakt med omvärlden, har ju inte varit roliga. Därför känns det extra trevligt att äntligen få träffas igen. Den här gången så är det ju även sista gången som evenemanget anordnas i regi av Gunilla Plesner och hennes medarbetare. Gunilla Plesner och medarbetare har ju under de 13 gånger som Quiltköping arrangerats, alltid ordnat allt till att bli ett mycket lyckat evenemang. Jag vill här verkligen framföra ett stort tacka för allt arbete som hon och hennes medarbetare lagt ner för att göra evenemanget till ett så trevligt möte för alla glada sy- och quiltintresserade vänner.

Det är ju nästan en månad sedan jag skrivit något på min blog, och ibland verkar det som om jag inte har gjort speciellt mycket under de veckor som gått sedan mitt senaste inlägg. Men helt overksam har jag inte varit. Just nu håller jag på att färdigställa ett enkelsängstäcke, som jag sytt av Tuula Pink tyger som jag köpt av June på Quiltstugan i Heby. Själv har jag ju bara haft och har ett quilttyg designat av Tuula Pink, men hennes serie med tyger med små prickar tilltalade mig och jag såg framför mig att jag skulle kunna sy ett täcke i ett mönster som heter Jewel Box, och det har jag nu gjort. Täcket kommer att bli klart den här veckan så jag kommer att lägga upp bilder på det lite senare. De kommande veckorna kommer jag att ägna åt förberedelser inför Quiltköping. Skall klippas till och märkas upp tyger och göra små tygpaket som kommer att innehålla en del små tygbitar och tillsammans kommer tygbitarna att motsvara ungefär 1 meter tyg och de här tygpaketen kommer att säljas till ett reducerat pris på 50 kr. Sedan kommer det att finnas en hel del annat nytt.

Vill också påminna om att jag har öppet i min syateljé kommande lördagar, den 13, 20, och 27 augusti, mellan kl. 10.00 - 14.00. Hälsar alla mina sy- och quiltvänner välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar