onsdag 26 juni 2024

Öppet i syateljén lördagen den 29 juni 2024

 Nu, kommande lördag den 29 juni har jag öppet i min lilla syateljé, Christlmodeller, mellan kl. 10.00 - 14.00. Har ju fått hem en hel del nya tyger och det finns en hel del som man kan sy av dem. De här tygerna är en blandning av bomull med 20 % polyester, och de är s.k. panamavävda. Det ger dem en lite stadigare struktur och passar utmärkt till sömnad av t.ex. shoppingkassar och lite enklare väskor. Passar naturligtvis även till sömnad av inredningsdetaljer.

Sedan mitt förra inlägg här på min blog har jag inte varit helt overksam. Har sytt en ny solhatt i rosentyg. Den är helt vändbar och på ena sidan är det fullt med fantastiska utslagna rosor och på den andra sidan är det fullt med enbart rosenknoppar. Vilken sida man vill visa upp utåt beror ju på vilket humör man är på just den dagen. Har även kompletterat min uppsättning av små mobilväskor med ytterligare två stycken. Behöver ju fylla på förrådet av mobilväskor sydda i vinyl, men behöver även sy upp lite av alla de nya  tyger som kommit hem.

Tänker även på att snart är första halvåret av 2024 till ända, och jag frågar mig hela tiden, vart har tiden tagit vägen. Ser fram mot tre kommande event, dels 2024 års Quiltköping som går av stapeln under tiden 6 - 8 september 2024. För alla som är intresserade av Quiltsömnad så är det här verkligen rätt event för er. 

Den 14 september 2024 är det Kulturnatten i Uppsala. Jag har även i år fått inbjudan att vara en av utställarna på Akademihotellet i Uppsala. Eventet pågår mellan kl. 13.00 - 21.00. Som utställande hantverkare, så får vi se om vi kommer att deltaga fram till kl. 21.00, men mer information kommer jag att lägga upp här på min blog.

Det tredje och sista stora eventet för 2024 år Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö under tiden 25 - 27 oktober. Ser fram mot att deltaga som utställare där. 

Jag önskar alla mina vänner och följare en riktigt fin och underbar sommar. Återkommer med fler inlägg i min blog lite senare.

Här är i vilket fall lite bilder på de nya tygerna som passar till shoppingkassar, bland annat, samt på min nysydda solhatt och det två små mobilväskorna.









onsdag 19 juni 2024

Midsommarhelgen 2024 har jag stängt i min syateljé!

 Nu  närmar sig midsommarhelgen med stormsteg. Idag, onsdagen den 19 juni 2024, kommer jag, maken och sonen, att äta midsommarbuffé på en restaurang här i Uppsala. Så skönt att slippa matlagningen den här dagen. Sedan skall vi väl passa på att handla lite till fredagens midsommarlunch. Blir väl som vanligt färskpotatis, sill, ägg, köttbullar och prinskorvar samt en matjessilltårta. Till efterrätt vill vi väl ha jordgubbar och grädde. Få se vad jordgubbarna kommer att kosta till den här helgen, då brukar ju alltid priset trissas upp på de eftertraktade jordgubbarna.

Under de nästan fyra veckor som förflutit i raketfart sedan jag och min vän Maria besökte en av våra tygleverantörer i Danmark, har jag ändå lyckats sy lite. Behöver fylla  på lagret av små väskor (som jag kallar mobilväskor) eftersom alla som jag hade uppsydda har gått åt, dels som presenter till personalen hos tygleverantören i Danmark, och den sista jag hade uppsydd har jag sålt till en av mina vänner, som ville ha en väska till sin mobiltelefon. Det är roligt att sy i vinyl, men lika roligt att sy upp små väskor av några av de nya tygerna som nyligen kommit hem. 

Önskar alla mina vänner en underbar och avkopplande midsommarhelg. 

Nästa lördag den 29 juni 2024 har jag öppet som vanligt i min lilla Syateljé, Christlmodeller.




Mobilväska i rosa Vinyl.

Liten förvaring sydd av små restbitar av tyget med färgpennor och små bitar av Bosal In-R-Form mellanlägg.



söndag 2 juni 2024

Öppet i syateljén Christlmodeller den 8 juni 2024

 Vill även informera om att jag har öppet i min syateljé, Christlmodeller, Höganäsgatan 1A, Uppsala, den 8 juni 2024 mellan kl. 10.00 - 14.00. Välkomna då. 

Går även i väntans tider, och under veckan som kommer, så kommer jag att få hem en hel del nya tyger. Bland annat en hel del jultyger, så för er som vill vara ute i god tid, så är det lämpligt att inhandla jultygerna redan nu, för att projekten med de här tygerna skall bli klara till jul 2024. 

Sedan har jag efter hemkomsten från den trevliga resan till Danmark, där jag och många med mig träffade våra fantastiska tygagenter för Indutex, fått inspiration till en hel del nyasömnadsprojekt, och under veckan som varit har jag faktiskt sytt en liten mobilväska med ett av de tyger som inhandlades under besöket i Danmark. Här kommer bild på den och även bilder på de tyger som är på väg hem. Ha en fin kommande vecka.


Timeless Treasure Fabrics, BUG CD2907 Blue

Timeless Treasure Fabrics BUG CD2907 Green

Timeless Treasure Fabrics CLEO CM1881 Gold

Timeless Treasure Fabrics FRUIT CD 2865 Black

Timeless Treasure Fabrics NATURE CD 2821 Blue

Timeless Treasure Fabrics NATURE CD 2821 Pink

Timeless Treasure Fabrics PLUME CM 8671, Red

Robert Kaufman Faberics, HOLIDAY FLOURISH - FESTIVE FIERY 22288-32

Robert Kaufman Faberics, HOLIDAY FLOURISH - FESTIVE FIERY 22288-84


Robert Kaufman Faberics, HOLIDAY FLOURISH - FESTIVE FIERY 22292-2


Robert Kaufman Faberics, HOLIDAY FLOURISH - FESTIVE FIERY 22292-9

Robert Kaufman Faberics, HOLIDAY FLOURISH - FESTIVE FIERY 22292-274

Robert Kaufman Faberics, HOLIDAY FLOURISH - FESTIVE FIERY 22292-438

Timeless Treasure Fabrics, ROSIE CD 2636 Purple

Timeless Treasure Fabrics FRUIT CD 2942 Red


Quilt in Public Day 15 juni 2024

 Här kommer inbjudan till Quilt in Public Day den 15 juni 2024. Som vanligt tänker jag ha ett litet event på vår uteplats, Höganäsgatan 1 A, Uppsala, med början kl. 13.00 - 15.00. Jag bjuder på saft, bullar och kakor. Som jag skriver i bifogad affisch, tag gärna med något handsömnadsprojekt och någon quilt till visa och berätta. Välkomna!!