lördag 23 november 2019

Ännu mer sömnad!

Idag den 23 november 2019 har jag ägnat förmiddagen åt ännu mer sömnad och lite klädvård. Jag skall ju resa till Deventer i Holland i morgon för att titta på nya tyger och hämta inspiration till lite nya quiltar, om jag nu lyckas koncentrera mig så att jag verkligen kommer att se allt fint som finns nere på företaget som jag skall besöka. Det är inte bara jag, utan många quiltbutiker i Skandinavien, som har bjudits in till en särskild "Scandinavian Day". Det är flera av mina quiltvänner och butiksägare som skall åka ner och det skall bli så roligt att träffa dem.

Jag har även tagit mig tid att ta tid på hur lång tid det tar att sy en necessär enligt det här mönstret, och jag kan konstatera att jag inte kommer under fyra timmars sömnad och strykning innan den här necessären var helt färdig. Jag har ju tidigare tagit 345 kr för en sådan här necessär, och då har de i princip varit omöjliga att sälja, eftersom jag får kommentaren att det är dyrt. Om jag nu skulle räkna följande:

0,35 meter tyg, 70 kr
0,35 x 0,25 meter Peltex, 40 kr
0,5 meter blixtlås med guldspiral, 30 kr
2 blixtlåslöpare 15 kr
Brodertråd 10 kr
Materialkostnad totalt 165 kr.
Jag har ändå inte räknat in kostnaden för el och för lokalhyra.

Det innebär följande:

Pris: 345 kr
Avgår moms: -69 kr
Avgår materialkostnad: - 165 kr
Kvar är 171 kr
Från dessa 171 kr avgår om jag skulle betala ut lön till mig själv 42 % arbetsgivaravgift = 72 kr
Då blir det kvar 99 kr till lön till mig.
Från de här 99 kr skall jag betala 30 % i skatt = 30 kr
Kvar blir då för fyra timmars heltidsarbete: 69 kr vilket ger en timpenning på 17 kr i timmen. Om det är dyrt så får jag börja räkna på något annat sätt.

Jag syr inte för att tjäna en massa pengar på sömnaden, utan jag syr för att det är så roligt. Om någon ändå vill köpa mina dyra necessärer, så är jag oerhört tacksam. Det innebär ju att jag kan få sy upp nya necessärer av nya tyger och att jag kan ha roligt i många timmar framöver. Önskar er alla en trevlig kväll.

Här kommer bilder på den necessären som jag sytt idag, det är bilder på fram- och baksida av samma necessär.

For my foreign followers:

Today, November 23, 2019, I have been quite busy with sewing and ironing my laundry. I took the time to calculate how many hours it took me to make this purse. And, even if I was eagerly sewing, I did not manage to make this purse under four hours. When I have made a purse like this one, I have set the price for the  purse to 345 SEK, and it has been nearly impossible to sell them, since people think it is very expensive. I have made the calculations that the cost for material is 165 SEK, and when I have paid the Swedish VAT and tax and employer charges, the remaining is 69 SEK, which if I calculate per hours is 17 SEK. If this is considered expensive, I cannot make a living of earning 17 SEK an hour. But I do not make these purses to earn a lot of money, I make them beause I have so much fun doing them, and if I sell a couple of them a year, I will be able to make new ones from new fabrics arriving throughout the year, and I will have a lot of fun all the time.

Below is the picture of this purse, front- and back.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar