fredag 29 maj 2020

Lite sömnad den 29 maj 2020 samt leverans av 8 nya tyger

I dessa Corona-tider, så kan man inte göra så mycket annat än att roa sig bäst man kan och vill. För mig har ju sömnaden alltid inneburit en stor källa till glädje och under maj månad så har jag verkligen använt dagarnas ljusa timmar till att vara i syateljén. Idag på förmiddagen så sydde jag ytterligare ett block där jag använde mig av Deb Tucker Studio 180 Design linjalerna: "Sqaure-Sqaured och V-block linjalen". Det är så oerhört roligt att se det färdiga resultatet och att alla delarna passar så fint tillsammans. Sedan har jag sytt klart ytterligare en liten necessär med ett Benartex-tyg designat av Paula Nadelstern. Som i kan se i tidigare inlägg, så har jag sytt efter mitt mönster: "Christls Runda Necessär" och Paula Nadelsterns kaleidoskoptyger passar så bra till det här mönstret.

På eftermiddagen idag kom det även hem en liten tygleverans från min tygagent i Danmark. På morgonen idag så fick jag ett SMS från min Speditör, Upplands Godsservice att det hade kommit ett paket till mig, och jag hade kunnat ringa upp Upplands Godsservice och bett dem leverera, men då hade tygerna först kunnat levereras på måndag den 1 juni. Jag var ju så nyfiken på vilka tyger som skulle komma i den här leveransen, så jag kunde inte vänta tills på måndag, utan ringde käre sonen, som snällt åkte till speditören och hämtade paketet. Paketet innehöll 8 nya tygrullar, och nu börjar det bli överfullt i min lilla syateljé. Delar av de här tygerna beställdes i slutet av november 2019 och jag var ju medveten om att de delar av den beställningen skulle levereras i slutet av maj 2020. Vad jag inte hade räknat med var ju utbrottet av Corona-viruset, som ju ställd det mesta på ända. 2020 års Quiltköping, som skulle hållas i början av september har blivit inställt. Hur det blir med Rikstäckets årsmöte i mitten av oktober och med Sy- och hantverksfestivalen i slutet av oktober är än så länge skrivet i stjärnorna. Som det ser ut nu, med ökande antal Coronasmittade, så är det väl troligt att de två sistnämnda evenemangen inte heller kommer att kunna genomföras. Det här innebär att en stor del av den försäljning som jag har under ett år, och som till stor del sker i samband med de här evenemangen, inte alls kommer att komma upp i samma summor som 2019. Det är bara att acceptera läget, och försöka göra det bästa av situationen. Den här Corona-pandemin har ändå fört med sig att jag kan sitta i min syateljé och sy större delen av dagarna, och då kommer jag till nästa år, om de här evenemangen kommer att bli av då, att ha väldigt många färdiga större och mindre alster att visa upp.

Hoppas ändå att jag kommer att kunna fortsätta att bedriva min lilla syateljé ytterligare några år, eftersom det ju är så roligt och framför allt så roligt när jag får träffa alla mina syvänner "in real life" igen.

Här nedan ser ni bilder på dagens sömnad och på de nya tygerna från Robert Kaufman som levererades idag. 

For my foreign followers:
Today I have been in my studio in the moring and making another block with the Deb Tucker Studio 180 Design Rulers, Square-Squared and the V-block Ruler. I also managed to make a small purse, with the third of the fabrics from Benartex, designed by Paula Nadelstern. Those fabrics arrived a week ago.
Today,I also received a delivery of 8 new Robert Kaufman Fabrics, so now I can keep myself busy for the next week as well. Due to the Corona Virus outbreak, there is not so much else to dy, than working in may studio, and making new smaller and larger items with the new fabrics arriving at present. I do hope that I will be able to keep my business goind for some more years, since this is my Joy and Happiness. But, due to the Corona Pandemic a lot of the business is set on hold, and I will not by far reach the sales amount of 2019.

Below you will find pictures of todays work and new fabrics arrivning today.
1 kommentar:

  1. Hej Christl! Finns det något kvar av det blå tyget som ligger intill det svarta med guldfågel? Tror det finns i rött också. Robert Kaufman Imperial Collection. Med vänlig hälsning, Elisabeth

    SvaraRadera