onsdag 11 oktober 2023

Lite sömnad och öppet i syateljén lördagen den 14 oktober 2023

 God eftermiddag. Nu är det ju snart veckoslut igen, och jag planerar att ha öppet i min lilla syateljé, Christlmodeller, Höganäsgatan 1 A, Uppsala, lördagen den 14 oktober 2023 mellan kl. 10.00 - 14.00. Det har ju, som jag skrivit tidigare, kommit hem en hel del nya tyger och det är bara att konstatera att nu är det snart dags för höstens Sy- och hantverksfestival på Stockholmlsmässan i Älvsjö under tiden 27 - 29 oktober 2023. Jag kommer att vara en av utställarna och min monter har nummer B03:03. Jag har fem stycken "gratisbiljetter" till Sy- och hantverksfestivalen till söndagen den 29 oktober, och jag kommer att dela ut dem till besökare i min syateljé nu på lördag den 14 oktober och om det finns några kvar efter det datumet, så kommer jag att dela ut de sista på lördagen den 21 oktober när jag också planerar att ha öppet. Jag hoppas få se några syglada damer i min lilla syateljé.

Söndagen den 8 oktober hade jag anmält mig till en sydag hos June, Quiltstugan i Heby, och som vanligt var det en mycket trevlig och givande dag. June hade ett fint, Rosa Bandet tyg, och jag kunde inte avhålla mig från att köpa en bit. Av den biten har jag idag sytt klart en liten Rosa Bandet Necessär. Oktober månad sägs ju vara den rosa månaden, och under den månaden pågår det många aktiviteter som vill sätta lite extra focus på Bröstcancer. Det är en cancerform som drabbar många kvinnor men även män. Därför är det viktigt att regelbundet känna igenom sina bröst för att upptäcka eventuella knölar i brösten. En annan viktig sak är att regelbundet gå på mammografiundersökningar, de erbjuds ju regelbundet. Även om dessa undersökningar kan upplevas som lite obehagliga, så är det viktigt att man inte hoppar över dem.

Jag hoppas den här necessären kan komma till användning hos någon som har behov av en liten necessär. Priset för den är 395 kr och pengarna kommer jag att skänka till Bröstcancerfonden.

Vill önska alla mina vänner en riktigt fin kommande helg och passa på att njuta av den fantastiska färgprakten ute som oktober månad just nu bjuder oss på helt gratis. Snart har dock löven fallit av träden, så passa på så länge färgprakten är som mest intensiv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar