onsdag 2 april 2014

Lite nya tyger !!

Hej, som jag tidigare berättade så har jag varit i Köln på en stor Hobby och Handarbetsmässa. Där hittde jag en hel del nya roliga tyger och här kommer bilder på ett par av dem.


De här förpackningarna av omönstrade batiktyger, 20 olika färger tillklippta i 2,5" var helt oemotståndliga för mig. Har idéer om hur de skulle kunna användas, med det skulle behövas några extra dygn per vecka för att förverkliga idéerna.
 

 Tyg nr 2 och 3 från vänster är nya och resten är tyger som finns sedan tidigare. De här tygerna kan användas till många projekt.En mellanstor necessär har det också blivit.
Mera tyger. Nr 2 från vänster är nytt, resten fanns i tygförrådet.


Här är ett experiment. Såg en fantastisk Quilt i Köln på Hobby och Handarbetsmässan och har ur minnet försökt sy något liknande. Det här är bara en variant av de olika tredimensionella figurer som fanns i den quilten. Roligt att se hur lätt det är att kombinera tyger så att man får en bild med ett fantastiskt djup. Det krävdes lite tankearbete och datorritning och datorbearbetning för att komma fram till hur bitarna skulle sys ihop. Sammanläggning med vadd och bakstycke är inte klart och inte heller quiltningen. Tar säkert lite tid att komma underfund med vilken quiltning som skulle framhäva djupet i bilden ytterligare.

2 kommentarer:

  1. Den tredimensionella kvilten är jätteläcker!

    SvaraRadera
  2. Tack Vera, men jag har tyvärr gjort en miss, så nu är det bara att sprätta bort ytterramen och börja om från början.
    MVH
    Christl

    SvaraRadera